detector.media
26.11.2021 10:47
У Мінську затримали фрілансера «Радіо Свобода»
У Мінську затримали фрілансера «Радіо Свобода»
На якій підставі затримали Андрія Кузнечика, зараз невідомо.

У четвер, 25 листопада, у Мінську силовики затримали фрілансера білоруської служби «Радіо Свобода» Андрія Кузнечика. 

Дружина журналіста Алеся Рак розповіла, що близько 17:00 він поїхав велосипедом на прогулянку, а вона з двома дітьми залишилася вдома. Досить швидко Андрій повернувся із чотирма чоловіками у цивільному.

«Один, який, ймовірно, був головним, представився Іваном. Хто вони і звідки, чоловіки не повідомили. Мені сказали піти в іншу кімнату і займатися дітьми, не заважати. Обшук був досить «інтелігентний» – мої речі та речі дітей не чіпали. Забрали всю техніку і телефон Андрія, мій мобільний телефон, мій планшет, гроші. Андрію наказали одягатися і йти за ними. З речей нічого не дозволили взяти з собою, тільки запасні штани. Сказали, що забирають його ненадовго, на пару днів»,цитує Алесю Рак «Радіо Свобода».

У червні 2020 року в Мінську затримали позаштатного консультанта «Радіо Свобода» Ігора Лосика, з того часу він перебуває за ґратами. Лосика звинувачують у розпалюванні соціальної ворожнечі «щодо представників влади і правоохоронних органів». Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

У липні 2021 року у Мінську силовики розгромили офіс білоруської служби «Радіо Свобода». Під час обшуків силовики затримали декількох журналістів, пізніше їх відпустили під підписку про невиїзд.

У Білорусі тривають репресії після президентських виборів 2020 року, на яких «переміг» Олександр Лукашенко.

Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY