detector.media
26.11.2021 09:32
Данілов про ризик вторгнення Росії в січні: Не бачимо загроз
Данілов про ризик вторгнення Росії в січні: Не бачимо загроз
Олексій Данілов: «Ми на сьогоднішній день не бачимо тих загроз, про які каже пан Буданов саме на 15 січня».

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що не бачить загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну в січні.

Про ризик російського вторгнення раніше заявив очільник ГУР Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Ми на сьогоднішній день не бачимо тих загроз, про які каже пан Буданов саме на 15 січня. Не РНБО, а я, Олексій Данілов як секретар РНБО, в тій ситуації, яку ми аналізуємо», – сказав Данілов в етері телеканалу «1+1».

За словами Данілова, влада «все читає, аналізує, систематизує». Тому для РНБО у повідомленнях про ймовірний напад «немає ніякої новини».

Данілов переконаний, що «Путін не знімає з порядку денного питання знищення» України. За словами секретаря Радбезу, «світ зрозумів», що Росія є агресором і хоче напасти на Україну, тому міжнародна спільнота послідовно підтримує офіційний Київ.

«Маски усі останнім часом зняті. І після того, як навіть наші партнери – німці і французи – зробили дуже гучну заяву стосовно того, що відбувається на наших кордонах і що відбувається взагалі між Росією і Україною, – всьому світу стало відомо, хто цим питанням займається», – сказав Данілов.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

Секретар РНБО Данілов назвав тоді публікації The Washington Post та Politico щодо стягування військ РФ «свідомою дезінформацією всього суспільства».

10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що західні партнери надали Києву дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах України.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY