detector.media
25.11.2021 21:36
Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту (+cписок запрошених)
Журналісти, яких не запросили до Зеленського, збираються провести акцію протесту (+cписок запрошених)
Свої запитання до президента вони планують написати на плакатах.

Низка журналісток і журналістів медіа, які не потрапили у тридцять запрошених на зустріч Володимира Зеленського із пресою 26 листопада, о 12.00 планують акцію біля коворкінгу Creative State Arsenal на Московській, 8 (станція метро «Арсенальна»). Саме там, за інформацією запрошених на зустріч, відбудеться пресмарафон.

Серед тих, хто зголосилися на акцію, — журналістка «Слідства.інфо» Тетяна Козирєва та співзасновниця «Заборони» Катерина Сергацкова.

«Завтра журналісти, редактори, працівники ЗМІ прийдуть під місце проведення так званої прес-конференції президента Володимира Зеленського, щоб озвучити протест проти гібридної цензури. Журналісти мають мати рівні можливості у доступу до інформації і вправі поставити запитання, відповідей на які потребує суспільство, тоді як Офіс президента хоче спілкуватися тільки з обраними, створюючи лояльну бульбашку преси. Ні, не вийде», — написала Сергацкова. Тетяна Козирєва написала, що проблема — не в запрошенні «обраних» журналістів, а в тому, що медіа не дали подати заявки на акредитацію.

У п’ятницю, 26 листопада, відбудеться пресмарафон президента України Володимира Зеленського, присвячений «екватору» його каденції.

Пресмарафон «30 запитань Президенту України» розпочнеться о 12:00 і триватиме три години. Захід транслюватиметься онлайн на офіційній фейсбук-сторінці Офісу президента та на українських телеканалах.

«У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією в країні та з урахуванням досвіду попередніх прес-марафонів, до участі в цьогорічному заході запрошені журналісти з 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ, кожен з яких матиме можливість поставити Главі держави своє запитання та отримати вичерпну відповідь», – повідомляє Офіс президента.

За інформацією від представників запрошених медіа, у переліку учасників пресмарафону  — представники Liga.net, «РБК Україна», каналу новин «24», «Свободи слова Савіка Шустера» («Україна») і окремо самого каналу «Україна», інформагенції «Українські новини», «Інтерфакс-Україна», «Обозревателя», «1+1», 5 каналу, Reuters, Deutsche Welle, телеканалу «Дом», УНІАН, «Укрінформу», агенції France Presse, «Цензор.нет», Bloomberg, «Радіо Свобода», «Комсомольской правды в Украине» (зараз «КП в Украине»), «Української правди», «Бабеля», СТБ, «Фокусу», «Корреспондента», НВ, «Інтера», «Forbes Україна», ICTV, LB.ua, Суспільного та Бі-бі-сі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY