detector.media
25.11.2021 15:55
Нацрада не покарала радіо «Аверс» через зменшення частки пісень державною мовою
Нацрада не покарала радіо «Аверс» через зменшення частки пісень державною мовою
Компанія надала документ про зникнення електроживлення у день моніторингу.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення взяла до відома результати позапланової безвиїзної перевірки радіостанції «Аверс» (юридична особа – ДП «ТРК "Аверс"» ВАТ «Корпорація  "Аверс"», м. Луцьк Волинської обл.). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 25 листопада.

Моніторинг регулятора зафіксував в ефірі частку пісень державною мовою менше 25% (у проміжку 7.00-16.00 – 22,9%, упродовж доби - 24,9%).

«Аверс» пояснив порушення раптовим зникненням електроживлення, через це стався збій і компанія використовувала запасний плейлист, який містив потрібну кількість пісень державною мовою. Але внаслідок збою роботи ефірного комп’ютера і програмного забезпечення запуск відбувався не заплановано, а рандомно. Факт зникнення електроживлення підтверджений відповідним документом.

Саме тому регулятор вирішив взяти порушення до відома.

Нагадаємо, луцька ТРК «Аверс», компанія, яку пов’язують із соратником Ігоря Коломойського Ігорем Палицею, отримала три частоти у Волинській області, на які подавалась. Нещодавно вона здобула цифрові ліцензії на мовлення у 15 містах по всій Україні.

Ілюстрація: «Аверс»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY