detector.media
23.06.2004 18:40
15 тисяч євро для журналістів - за свободу слова та права людиниIMI
Австрійське представництво “Репортерів без кордонів” оголошує конкурс для журналістів з країн-сусідів ЄС. Премія за внесок в журналістику та заохочувальний приз присуджуватиметься професіоналам молодше 40 років за матеріали у друкованій пресі, телевізійні матеріали, та радіо-нариси на теми, пов’язані з проблемами свободи слова та прав людини.

Свобода слова та права людини, а також розмаїття поглядів - основа кожної демократії. Ці принципи гарантуються статтею 19 Конвенції по прав людини ООН та Європейською Конвенцією захисту прав та основних свобод людини. Інформація, свобода слова та розмаїття позицій є фундаментальним правом, за яке людство бореться упродовж цілої епохи.

До складу журі входять Фреймут Дюв, колишній представник ОБСЄ з питань свободи слова, Крістін фон Коль, експерт по Центральній та Східній Європі, Моніка Нагле-Вітгенштейн, президент асоціації “Письменники в тюрмі” (Стокгольм), Єва Новітні, посол США в Австрії, Альберт Роан, колишній генсек австрійського міністерства іноземних справ.

Журналісти мають надсилати оригінали матеріалів та їх англійський переклад.

Остаточний строк для надання матеріалів – 15 вересня 2004 року. Церемонія нагородження відбудеться в січні 2005 у Відні. Розмір цієї нової щорічної премії – 15 тисяч євро.

HREF="imi.org.ua">IMI
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY