detector.media
23.11.2021 19:56
Продюсерка Анна Паленчук працює над сценарієм історичної драми «Биківня»
Продюсерка Анна Паленчук працює над сценарієм історичної драми «Биківня»
Повнометражна ігрова стрічка стане копродукцією України та Польщі.

Про це повідомляє пресслужба стрічки.

Кінопродюсерка, засновниця продакшну 435 Films Анна Паленчук розпочала роботу над своїм дебютним сценарієм після закінчення курсу сценарної майстерності у Ванкуверській кіношколі (Канада).

«Биківня» – селище на околиці Києва, де під час Другої світової війни НКВС ховав тіла тисяч розстріляних «ворогів народу». Сценарій стрічки складається з п’яти новел – це історії жінок, які намагаються врятувати життя своє та своїх близьких від розстрілу.

Для написання сценарію автори вивчали Биківнянський ліс, опрацьовували дані з архівів СБУ та Центрального держархіву громадських об'єднань України, а також співпрацювали з фахівцями заповідника «Биківнянські могили», вивчали особисті справи та історичний фактаж.

Режисером фільму стане польський режисер Ян Кідава-Блонський.

Сценарій стрічки створюється за фінансової підтримки Українського культурного фонду, який виділив кошти на девеломент (розвиток) фільму «Биківня». В рамках девелопменту проєкту Анна Паленчук провела читки сценарію від час майстер-класу «Як написати сценарій, заснований на реальних подіях», в яких взяли участь українські сценаристи та актори.

Продюсерка планує випустити стрічку в прокат у 2024 році.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY