detector.media
24.11.2021 18:48
27 листопада журналістка Ана Море проведе лекцію під назвою «Як сексизм в інфопросторі впливає на кожну з нас?»
27 листопада журналістка Ана Море проведе лекцію під назвою «Як сексизм в інфопросторі впливає на кожну з нас?»
На прикладах сексистських матеріалів в українських медіа вона розповість, як транслювання гендерних упереджень впливає на сприйняття жінок та чоловіків загалом.

У суботу, 27 листопада, о 17:00 авторка відеоблоґу #шопосексизму, журналістка проєкту «Повага – кампанія проти сексизму в українських ЗМІ та політиці», Громадського радіо та Радіо Культура Ана Море проведе лекцію під назвою «Як сексизм в інфопросторі впливає на кожну з нас?».

Лекція триватиме 30-40 хв в рамках проєкту від GenderZ – серія лекцій в Instagram на теми секспросвіти, гендерної рівності та прав людини.

Основними темами будуть: 

«Про об'єктивацію буду говорити на прикладі сайту "ТСН", які втрапляють у рейтинги найбільш дискримінаційного контенту від ІМІ поруч з сайтом-сміттяркою "Politeka". Про віктимблейминґ – на прикладі шоу "Говорить Україна" та подачі матеріалу про ймовірне зґвалтування у Кривому Розі виданням "РадіоТрек" (їм нещодавно Комісія з журналістської етики висловила публічний осуд за зверненням "Поваги")», – розповіла вона у коментарі «Детектору медіа».

На цих прикладах журналістка аналізуватиме, як транслювання гендерних упереджень впливає на сприйняття жінок та чоловіків загалом, на психологічне здоров'я, на професійні можливості.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY