detector.media
24.11.2021 15:49
Уряд затвердив план заходів щодо деолігархізації
Уряд затвердив план заходів щодо деолігархізації
План має допомогти ефективно реалізувати закон про олігархів.

У середу, 24 листопада, Кабмін затвердив «План заходів щодо запобігання зловживанню надмірним впливом особами, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархами)».

Метою документа є визначення правових та організаційних заходів, які запобігатимуть загрозам національній безпеці внаслідок надмірного впливу олігархів і повʼязаних із ними осіб.

Голова Мін’юсту Денис Малюська заявив, що закон про олігархів є «лише частиною величезного обсягу роботи, яку ще потрібно виконати».

«У плані заходів – картинка майбутнього повніша. Там і регулювання лобізму, і посилення спроможності АМКУ, й антикорупція із судами, і справедливі тарифи, і медіарегулювання, і критична інфраструктура, й енергетична безпека»,написав міністр у фейсбуці.

Малюська додав, що план заходів буде ще доповнюватися, «але загальне уявлення можна отримати вже після публікації розпорядження КМУ».

Нардеп «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко наводить заходи, які прописані у плані:

5 листопада 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про олігархів. 

Читайте також: 

Після набуття чинності закону олігархами вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть таким ознакам:

Особам, яких визнали олігархами, забороняється здійснювати внески (прямо або опосередковано через інших осіб) на підтримку політичних партій, фінансувати будь-яку політичну агітацію або проведення мітингів і демонстрацій з політичними гаслами, бути покупцем (бенефіціаром покупця) при приватизації об'єктів великої приватизації.

Виключити особу з реєстру олігархів може РНБО на підставі заяви особи, включеної до реєстру, якщо вона буде відповідати менше, ніж трьом критеріям, які визначені цим законопроєктом.

Фото: пресслужба Кабінету міністрів України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY