detector.media
23.11.2021 21:04
Журналіст каналу «Дом» пояснив, що їхня знімальна група робила в Америці
Журналіст каналу «Дом» пояснив, що їхня знімальна група робила в Америці
Віталій Сізов відреагував на публікацію «Української правди».

Журналіст телеканалу «Дом» Віталій Сізов на своїй фейсбук-сторінці прокоментував закиди «Української правди» щодо поїздки знімальної групи каналу в Америку під час зустрічі Володимира Зеленського із Джо Байденом. За його словами, журналісти «Дома»/UATV у Вашингтоні виконували функцію іномовлення — «доносили позицію української держави, якій дуже важко пробитися крізь парасольку російських медіа».

Віталій Сізов відреагував на пасаж із матеріалу «Української правди»: «А вже за кілька тижнів для маленького каналу з невимірюваною аудиторією з’явилось місце серед 13 українських журналістів, що супроводжували Зеленського у США. Паралельно ОП відмовив у акредитації Прямому та hromadske».

«Я і члени нашої команди прибули до Вашингтона самі, як втім і решта українських журналістів. Ніякого пулу з тринадцяти журналістів не існувало. Наша команда працювала, як і команди інших українських телеканалів — усі разом чергували біля готелю Hay Adams, де жила українська делегація. Всі чекали на можливість отримати коментарі… Я не помітив, щоб хтось із нас мав якісь особливі преференції», — пише Віталій Сізов. За його словами, біля готелю щодня чергувало більше журналістів російських медіа, ніж українських, тож хотілося б, аби такі заходи висвітлювало більше українських медійників. Він висловлює жаль через те, що українська влада не організовує зарубіжні поїздки українських журналістів.

«Ініціатива висвітлення зарубіжних поїздок офіційних українських осіб — наша журналістська ініціатива. Жодні офіційні особи не мають до неї стосунку й нікого не змушували, — пише Віталій Сізов. — Такі поїздки завжди привертають увагу аудиторії й дають добру цитованість медіа. Йдеться не лише про візити президента: у планах мінісеріали ОБСЄ та саміти Україна—ЄС». За його словами, «Дом»/UATV став першоджерелом для багатьох публікацій про візит Зеленського і значною мірою задавав наратив для його висвітлення.

Нагадаємо, «Детектор медіа» докладно аналізував висвітлення зустрічі Володимира Зеленського із Джо Байденом українськими телеканалами. 

Телеканал «Дом» розпочав роботу у березні 2020 року, він повинен мовити на тимчасово окуповані території (ТОТ) для «об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного». Головна мета каналу задекларована як інформаційне сприяння реінтеграції окупованих територій, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів. Зараз дивитись «Дом» можна на вільних територіях України через супутник та в інтернеті, він поступово набуває статусу «всеукраїнського російськомовного державного телеканалу».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY