detector.media
23.11.2021 19:27
Будуть новини й українською – редакція The Kyiv Independent про роботу нового видання
Будуть новини й українською – редакція The Kyiv Independent про роботу нового видання
Колишня редакція Kyiv Post запустила нове англомовне видання The Kyiv Independent після того, як звільнилася через тиск з боку власника Аднана Ківана.

У зверненні до своєї спільноти редакція The Kyiv Independent розповіла, що 22 листопада вони запустили підписку на Patreon – і понад 300 людей стали патронами в перший день. Редакція планує надалі тісно співпрацювати зі своєю спільнотою, тому просить не забувати про зворотний зв'язок, щоб «створювати надійне медіа».

У партнерстві з міжнародною медіаконсалтинговою агенцією Jnomics The Kyiv Independent продовжить справу Kyiv Post, зберігши стандарти та цінності видання. Місія лишилась тією ж – доносити достовірні новини про Україну світовій аудиторії.

Онлайн-версію запустять найближчими місяцями, але редакція не виключає друкованої версії в майбутньому. Хоч видання англомовне, будуть новини й українською. 

«У майбутньому ми плануємо диверсифікувати джерела фінансування: заробляти на читацьких підписках, комерційних проєктах та ендаументі», – пише редакція.

Брайан Боннер, колишній головний редактор Kyiv Post, зараз перебуває «на заслуженому відпочинку». Він сказав, що піде з журналістики після 45 років в професії. Але співпраці з ним в майбутньому також не виключають. 

Також вони розповіли, що новий директор Kyiv Post Люк Шеньє не зв’язувався зі звільненою командою, й вони з ним також не спілкувалися після його призначення.

Раніше він казав, що планує побачитися з колишньою редакцією Kyiv Post, щоб ніхто зі звільнених співробітників/ць не залишився без матеріальної допомоги. Ще Шеньє казав, що «ключові співробітники» залишились в працювати в Kyiv Post

«Наскільки нам відомо, жоден із 30+ співробітників редакції Kyiv Post не залишився працювати з Шеньє», – відповіли у The Kyiv Independent.

Нагадаємо, що 8 листопада 2021 року власник Kyiv Post Аднан Ківан повідомив про тимчасове призупинення роботи редакції через перезавантаження медіа, яке триватиме близько місяця. 

Із джерел у редакції «Детектору медіа» стало відомо, що працівники Kyiv Post у день заяви Ківана втратили доступ до сайту та фейсбук-сторінки видання. Тим часом з’явилось повідомлення, яке журналістка видання Анна Миронюк назвала заявою редакції: в ньому йшлося про звільнення всієї команди Kyiv Post. 

Редакторка фічерів Kyiv Post Тамара Істоміна розповіла «Детектору медіа», що конфлікт між колективом та власником видання загострився після анонсу запуску україномовної версії, про яку команда дізналася з новин.

Очолити Kyiv Post українською мала Олена Ротарі, колишня шефредакторка одеського 7 каналу, що також належить Ківану. Однак журналісти виступили проти її призначення в обхід редакції. 

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва повідомила, що неофіційні проблеми у редакції Kyiv Post пов'язані із тиском Офісу президента на Ківана. Однак речник президента України Сергій Никифоров заявив, що для ОП новини про закриття видання Kyiv Post стали такою ж несподіванкою, як і для решти.

Аднан Ківан у коментарі «Детектору медіа» заперечив повідомлення про тиск ОП на видання.

Фото: The Kyiv Independent

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY