detector.media
22.11.2021 19:28
Російську журналістку Івлєву оштрафували на $2000 за одиночний пікет (ВІДЕО)
Російську журналістку Івлєву оштрафували на $2000 за одиночний пікет (ВІДЕО)
Вона вийшла підтримати правозахисну організацію «Меморіал», яку в Росії намагаються ліквідувати.

Суд в Москві оштрафував журналістку Вікторію Івлєву на $2000 через «повторне порушення правил проведення мітингів». Вікторію вже затримували на подібних акціях. Про це «ОВД-Инфо» повідомив її адвокат. 

20 листопада вона на кілька хвилин вийшла на Пушкінську площу з плакатом «Вахта цивільного захисту "Меморіалу"». Коли вона передала плакат знайомому активісту Юрію Самодурову, поліцейські затримали її та повели в автозак. 

Її та Самодурова, якого оштрафували за організацію неузгоджених акцій, залишили у поліцейському відділку до понеділка, решту десятьох затриманих в той же день відпустили. 

Вікторія Івлєва – відома російська журналістка. За репортаж із Чорнобильської зони відчуження отримала World Press Photo Golden Eye у 1991 році. Працювала в багатьох гарячих точках на територіях країн, які раніше входили до складу СРСР. Як волонтерка відвідувала у в’язниці захоплених Росією українських моряків. 

Нагадаємо, що одразу і Генеральна, і московська прокуратури звернулись до суду з вимогою ліквідувати «Меморіал» за невиконання закону про «іноагентів» та через «ознаки виправдання тероризму у публікаціях».

Фото: SOTA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY