detector.media
22.11.2021 15:52
ОП не втручається в роботу каналу «Дом», навіть і намагань таких не було – Подоляк
ОП не втручається в роботу каналу «Дом», навіть і намагань таких не було – Подоляк
Михайло Подоляк: Єдиний формат співпраці представників влади з телеканалом «Дом» – це допомога із залученням спікерів в ефіри.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі «Детектору медіа» заявив, що жодного втручання Банкової в редакційну діяльність каналу «Дом» «не було і не могло бути».

Про це Подоляк заявив, коментуючи статтю в «Українській правді», у якій колишні працівники телеканалу «Дом» на правах анонімності повідомили про цензуру при написанні новин для мовника. Вказівки щодо «правильного оформлення» новин нібито надходили від Офісу президента.

«Навіть суто теоретично – для чого конкретно втручатись у внутрішні редакційні процеси телеканалу "Дом"? Що конкретно може додати такий інформаційний мікроменеджмент, навіть якщо його уявити? Це ж на практичному рівні просто не спрацює. Але навіть і намагань таких не було», – заявив Подоляк.

За словами Подоляка, єдиний формат співпраці представників влади з представниками телеканалу «Дом» – «це допомога із залученням спікерів в ефіри, присутністю на офіційних заходах, запрошеннями на брифінги».

«Для влади цього абсолютно достатньо. З іншого боку, для представників медіа, які займаються висвітленням діяльності влади, завжди і за будь-якої влади є важливим спілкування з представниками влади – офрек і під запис. Це об'єктивно потрібна річ для того, щоб медійники розуміли глибше деталі державної політики. Таке спілкування буває, і ми впевнені, що про нього можуть відкрито розказати сотні журналістів, які регулярно звертаються за коментарями, роз'ясненнями, конкретними деталями діяльності державних інституцій», – сказав Подоляк.

Радник голови ОП додав, що «засадничою цінністю Офісу президента є абсолютно беззастережне невтручання в будь-яку редакційну політику будь-яких медіа».

«Спілкування онлайн? Будь ласка. Офрекі, пояснення позицій, інтерв'ю – все це без проблем. І тільки так можна отримати ефективну комунікацію. Але, на мій погляд, все це має дуже лімітований сенс, тому що вже стало самостійним жанром в українських медіа – робити аналітику на основі заяв колишніх працівників різних інституцій різного рівня та різного походження. Анонімне джерело, яке не має жодної репутаційної цінності, з легкістю переважає об’єктивний факт чи професійний коментар. Звісно, що так життя цікавіше, а заголовки новин сенсаційніші», – сказав Подоляк.

Читайте також: 

Телеканал «Дом» розпочав роботу у березні 2020 року, він мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для «об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного».

Головна мета каналу задекларована як інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

Наразі дивитись «Дом» можна на вільних територіях України через супутник та в інтернеті, він поступово набуває статусу «всеукраїнського російськомовного державного телеканалу».

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY