detector.media
21.11.2021 17:20
Китайський блогер таємно зняв «табори перевиховання» у Сіньцзяні (ВІДЕО)
Китайський блогер таємно зняв «табори перевиховання» у Сіньцзяні (ВІДЕО)
Він таємно знімав табори, в яких «перевиховують» переважно представників етнічних та релігійних меншин, серед яких уйгури, казахи та киргизи. Китай заперечує існування таких таборів, називаючи їх «центрами професійного навчання».

Китайський блогер під псевдонімом Гуань Гуань опублікував 19-хвилинне відео із засекреченими таборами перевиховання у Сіньцзяні, яке він таємно зняв під виглядом туриста. Про це пише Daily mail.

Блогер відвідав вісім міст у Сіньцзяні, де виявив 18 таборів, у тому числі один великий центр у районі Дабаньчен, всередині якого висять плакати з гаслом «Реформа через працю». За його словами, цей табір розрахований на 10 000 ув'язнених, а його стіни, заввишки близько восьми метрів, простягаються майже на кілометр.

Він зазначив, що кожна установа має колючий дріт на парканах, сторожові вежі, поліцейські контрольно-пропускні пункти, армійські казарми та військові машини. Блогер стверджує, що багато зі знятих ним таборів взагалі жодним чином не відзначені на картах.

Під час своєї подорожі Сіньцзяном Гуань намагався виглядати як турист, але розумів, що все одно може викликати підозру. Тому все знімав на приховану камеру, сховану в рюкзаку. Йому вдалося зафіксувати режимні установи, проходячи повз них пішки, проїжджаючи машиною, а також пробравшись поповзом на віддалені від об'єктів узвишшя.

Daily mail припускає, що відео зняли у 2020 році. Хоча немає можливості точно верифікувати інформацію, експерти з геопросторового аналізу підтвердили журналістам, що локація таборів збігається із загальнодоступними даними з карт та супутників.

У Сіньцзяні, згідно зі звітами ООН та даними журналістів, є табори перевиховання для етнічних та релігійних меншин, серед яких уйгури, казахи та киргизи. Китай заперечує наявність таких таборів та називає їх «центрами професійного навчання». Відомо, що через них пройшли близько 7,7 млн ​​осіб.

Табори стали постачальником дешевої робочої сили в країні. В нещодавньому звіті Американського Меморіального центру Холокосту стверджується, що у репресіях проти уйгурів можна знайти всі ознаки геноциду. 

Нагадаємо, що блогерка, журналістка, колишня юристка Чжан Чжань, яка висвітлювала спалах коронавірусу в Ухані в невигідному для китайської влади світлі, у тяжкому стані.

Ще у травні 2020 року вона оголосила про голодування.

Фото: scmp

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY