detector.media
21.11.2021 16:33
В Москві затримали журналістку Івлєву, яка раніше відвідувала захоплених Росією українських моряків
В Москві затримали журналістку Івлєву, яка раніше відвідувала захоплених Росією українських моряків
Вона вийшла на одиночний пікет на підтримку правозахисної організації «Меморіал».

В суботу, 20 листопада, в Москві затримали 12 людей, які вийшли на одиночні пікети на підтримку правозахисної організації «Меморіал», яку в Росії намагаються ліквідувати. Одна з основних функцій організації – складання списків політув'язнених. Про це пише «ОВД-Инфо».

Зокрема затримали журналістку Вікторію Івлєву – три хвилини вона простояла з плакатом «Вахта цивільного захисту "Меморіалу"», перши ніж її затримали.

У своєму фейсбуці вона написала, що до понеділка перебуватиме в поліцейському відділку, після чого її чекає суд: 30 діб арешту або штраф розміром $4000.

Вікторія Івлєва – відома російська журналістка. За репортаж із Чорнобильської зони відчуження отримала World Press Photo Golden Eye у 1991 році. Працювала в багатьох гарячих точках на територіях країн, які раніше входили до складу СРСР.  Як волонтерка відвідувала у в’язниці захоплених Росією українських моряків. 

Нагадаємо, що одразу і Генеральна, і московська прокуратури звернулись до суду з вимогою ліквідувати «Меморіал» за невиконання закону про «іноагентів» та через «ознаки виправдання тероризму у публікаціях».

Фото: фб Вікторії Івлєвої

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY