detector.media
21.11.2021 10:23
В польський Сенат надійшла посилка з вибухівкою на ім’я спікера
В польський Сенат надійшла посилка з вибухівкою на ім’я спікера
В ній був нітроцелюлозний порох та лист із погрозами розправи.

В п'ятницю, 19 листопада, канцелярія польського Сенату отримала посилку на ім’я спікера Томаша Гродського та кількох інших політиків, в якій знайшли вибухівку з погрозами розправи. Про це спікер написав у своєму твіттері.

«Ось до чого приводить індустрія презирства й політичних опонентів. На моє ім’я до Сенату надійшла посилка – лист з погрозами розправи й вибухівкою. Посилку забрали відповідні служби. Я сподіваюсь, вони швидко розберуться зі зловмисником», – написав він. 

Oto do czego prowadzi przemysł pogardy i szczucie na przeciwników politycznych. Na moje nazwisko przyszła do Senatu paczka - list z groźbami śmierci i materiał wybuchowy. Przesyłkę przejęły odpowiednie służby. Mam nadzieję, że poradzą sobie z szybkim złapaniem sprawcy!

— Tomasz Grodzki (@profGrodzki) November 20, 2021

Польське радіо RMF із посиланням на власні джерела повідомило, що всередині був нітроцелюлозний порох, який використовують в стрілковій зброї та артилерії. За інформацією журналістів, відправник підписався «лісним вартовим».

В посилці також були погрози іншим політикам – лідеру опозиційної партії «Громадянська платформа» Дональду Туску й депутату Сейма від партії Туска Даріушу Йонскі

Нагадаємо, що у Польщі судять журналістку за те, що вона відмовляється розкривати джерело, на яке посилається у статті про вбивство мера. Їй присудили штраф, який вона відмовляється сплачувати, а далі можуть арештувати на 30 діб.

Фото: RMF 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY