detector.media
18.11.2021 17:34
Середній палець президенту: Суд залишив Гео Лероса на волі під особисте зобов’язання
Середній палець президенту: Суд залишив Гео Лероса на волі під особисте зобов’язання
Гео Лерос у залі суду відзначив, що здивований рішенням суду.

У четвер, 18 листопада, позафракційному нардепу Гео Леросу обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на два місяці. Також нардепа зобов’язали здати закордонний паспорт.

Прокуратура просила відправити Лероса під цілодобовий домашній арешт, однак суд відхилив це прохання. Ідеться про підозру нардепу в хуліганстві за середній палець, який він показав президенту Володимиру Зеленському.

Після засідання Лерос заявив, що здивований таким запобіжним заходом, адже думав, що суд задовольнить прохання прокурорів. Однак захист нардепа буде оскаржувати і особисте зобов'язання.  

Коментуючи свій нещодавній виступ у Раді Лерос заявив, що показав середній палець не посадовцям чи інституту влади, а особисто президенту Зеленському та голові Офісу президента Андрію Єрмаку.

4 листопада Лерос під час виступу з трибуни парламенту показав президенту Зеленському середній палець, назвавши главу держави «зрадником».

11 листопада Леросу вручили письмове повідомлення про підозру через «грубе порушення громадського порядку у сесійній залі парламенту».

Конфлікт між ОП та Леросом триває з березня 2020 року, коли нардеп (тоді ще з фракції «Слуга народу») опублікував так звані «плівки Єрмака». На цих записах брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис пропонує влаштувати неназваних осіб на певні посади.  

Також під час засідань Верховної Ради Лерос виступав із критикою президента Володимира Зеленського та керівника його Офісу Єрмака. Після цього у «Слузі народу» почали збирати підписи за виключення Гео Лероса із фракції.  

28 серпня 2020 року Гео Лерос повідомив, що йому спалили автомобіль. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю. А вже 1 вересня 2020 року Лероса виключили із фракції «Слуга народу».

11 серпня 2021 року Лерос програв суд брату Єрмака, нардепа зобов’язали опублікувати спростування.

Суд зобов'язав Лероса спростувати інформацію, яку він поширив щодо Єрмака, розмістивши на своїй сторінці у фейсбуку текст такого змісту: «Поширена мною інформація про те, що Денис Єрмак на замовлення або з інших причин виконує корупційні діяння щодо "продажу" державних посад, є недостовірною і не відповідає дійсності».

12 листопада слідчі ДБР вручили Леросу повідомлення про підозру за невиконання рішення суду щодо спростування поширеної інформації про Дениса Єрмака.

До того ж, 15 вересня Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження проти Лероса за фактом можливої імітації нападу на самого себе.

Фото: hromadske 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY