detector.media
18.11.2021 14:43
Дмитро Сухолиткий-Собчук працює над сценарієм фільму «Ретенція» в жанрі космічної фантастики
Дмитро Сухолиткий-Собчук працює над сценарієм фільму «Ретенція» в жанрі космічної фантастики
Наразі ігровий повнометражний фільм «Ретенція» перебуває на стадії девелопменту за підтримки Українського культурного фонду.

Про це повідомила пресслужба стрічки.

За ідеєю режисера, в основі стрічки буде діалог поколінь.

«Ідея фільму виникла з моїх розмірковувань: яким би було спілкування, якби ми з моїми батьками зустрілися, будучи ровесниками. Про що б ми говорили, якби я знав, що я є їхньою дитиною, а вони просто зі мною спілкувалися як із незнайомою людиною. Подібна парадоксальна ситуація може виникнути лише у фантазіях. І тому, щоб її втілити на екрані, мені потрібен жанр наукової фантастики», розповідає Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Режисер почав працювати над проєктом фільму ще в 2018 році. Однак більш активною ця робота стала після завершення його дебютного повного метру «Памфір». Для створення «Ретенції» Дмитро Сухолиткий-Собчук шукає міжнародних партнерів.

«Я поставив ціль посунути жанр наукової фантастики на задній план, подивитися на нього з іншої сторони. Першочергово я працюю над бажанням персонажів вимовити все те, що хочеться проговорити зі своїми батьками. Це умовний кістяк моєї історії», додає режисер. 

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY