detector.media
17.11.2021 18:32
19 листопада в Києві запрошують на презентацію законопроєкту №6287, спрямованого на відродження та популяризацію української книги
19 листопада в Києві запрошують на презентацію законопроєкту №6287, спрямованого на відродження та популяризацію української книги
Захід відбудеться о 14:00 у приміщенні Книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка, 3). Реєстрація за посиланням обов’язкова.

У п’ятницю, 19 листопада 2021 року, о 14:00 у приміщенні Книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка, 3) розпочнеться презентація законопроєкту №6287, який спрямовано на подолання кризи у видавничій галузі та відродження української книги.

Обов'язкова реєстрація на захід – за посиланням.

Мета законопроєкту, який підписали 64 депутата та депутатки, – зупинити руйнування українського книжкового ринку, спричинене наслідками пандемії та зростанням обсягів контрафактної та контрабандної продукції. Парламентарі сподіваються, що законопроєкт сприятиме зростанню книжкового ринку в Україні та популяризації читання серед українців.

Для цього держава планує впровадити компенсаційні та стимулюючі механізми: відшкодування витрат на оренду приміщень книгарням, які торгують книжками українською мовою (до 20% доходів з продажу цих книжок), та дарування сертифікатів на придбання українських книжок при народженні дитини і в 14 років.

«Завдяки цим механізмам число книгарень за 5 років має зрости в 4-5 разів, обсяг українського книжкового ринку – втричі, асортимент – удвічі, причому по всій країні читатимуть переважно українською мовою», – зазначено в пояснювальній записці.  

У презентації візьмуть участь:

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби кількість учасників обмежена – до 30 осіб. У заході зможуть взяти участь особи, які мають сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест чи довідку про одужання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY