detector.media
17.11.2021 16:17
Україна заборонила в'їзд російській блогерці через незаконне відвідування Криму
Україна заборонила в'їзд російській блогерці через незаконне відвідування Криму
З України росіянка має вилетіти найближчим зворотним рейсом.

Держприкордонслужба України на три роки заборонила в'їзд 22-річній російській TikTok-блогерці та виписала штраф через незаконні відвідини тимчасово окупованого Криму.

Іноземка прилетіла в Україну рейсом із Варшави, під час проведення додаткових контрольних заходів з’ясувалося, що вона є порушницею українського законодавства.

У серпні-вересні 2021 року росіянка незаконно відвідала Крим. На територію тимчасово окупованого півострову вона потрапила автомобілем.

В зв'язку із порушенням українського законодавства прикордонники оформили щодо росіянки адмінпротокол. Блогерці заборонили в'їзд в Україну на три роки та попередили, що якщо протягом цього часу вона намагатиметься потрапити на територію України, термін заборони буде збільшено до 10 років. З України росіянка має вилетіти найближчим зворотним рейсом.

Правоохоронці не називають ім’я блогерки, але за даними «Української правди» це громадянка Росії Альона Вотінцева.

У березні 2021 року Україна порушила кримінальну справу проти 23 російських артистів, які незаконно відвідували тимчасово окупований Крим у 2018 році та виступали на відкритті Керченського мосту.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

Фото: пресслужба ДПСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY