detector.media
17.11.2021 15:13
Засновника «БРСМ-Нафта» внесли до бази «Миротворця» через підозру у фінансуванні Партії Шарія (ОНОВЛЕНО)
Засновника «БРСМ-Нафта» внесли до бази «Миротворця» через підозру у фінансуванні Партії Шарія (ОНОВЛЕНО)
Також адміністратори сайту інкримінують йому «фінансування пропагандистських заходів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя».

Засновника компанії «БРСМ-Нафта» Андрія Бібу 16 листопада внесли до бази «Миротворця» через підозру у фінансуванні Партії Шарія та «пропагандистських заходів».

«Фінансування антиукраїнських політичних сил, а також пропагандистських заходів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя, є противником незалежності українського православ'я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ», – зазначено у причинах його потрапляння до бази.

ОНОВЛЕННЯ: Як зазначається в претензії юристів БРСМ-Нафти, що надійшла на адресу редакції ДМ в грудні 2023 року, станом на кінець 2023 року Андрій Біба з бази «Миротворця» зник, а наведене посилання - неактивне. ДМ звернувся до «Миротворця» з запитом про причини видалення. 

Ознайомитися з видаленою карткою Біби все ще можна у вебархівній копії сторінки "Миротворця".

Нагадаємо, раніше розслідувачі Bihus.info повідомили, що Партію Шарія фінансує всеукраїнська мережа автозаправних станцій «БРСМ-Нафта». За інформацією журналістів, керівниця підприємств, за якими стоїть бренд «БРСМ-Нафта», Анжела Ларкіна нібито схвалювала неофіційні фінансові витрати на партію. У «БРСМ-Нафті» ці звинувачення відкидають і кажуть, що Ларкіна у них не працювала.

Партія Шарія – проросійська політична партія в Україні, заснована в 2019 році. Де-факто партію очолює блогер Анатолій Шарій, який з 2012 року живе за кордоном. 

СБУ оголосила Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам блогер вважає це рішення «чистою політикою». 25 лютого Шарій був оголошений у державний розшук.

Мін’юст України просив Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність Партії Шарія

Зазначимо, що Дениса Бігуса, чий проєкт публікував розслідування про «БРСМ-Нафта» та Шарія, також внесли до бази «Миротворця». Йому сайт інкримінував «маніпулювання суспільно значущою інформацією та поширення завідомо неправдивої інформації з метою підриву довіри до державних інституцій України». Сам Бігус вважає, що його внесли до бази «Миротворця» через розслідування про розкрадання в оборонній сфері. 

Сайт «Миротворець» створений у 2014 році. Він відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб «Миротворець» публікує на своєму сайті в розділі «Чистилище». У МВС України кажуть, що їхні структурні підрозділи не здійснюють підтримку роботи сайту «Миротворець».

Фото: liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY