detector.media
16.11.2021 19:27
hromadske підготувало мультимедійний проєкт «Революція гідності очима людей»: архівні фото та спогади учасників та учасниць
hromadske підготувало мультимедійний проєкт «Революція гідності очима людей»: архівні фото та спогади учасників та учасниць
Проєкт можна буде переглянути на сайті hromadske з 21 листопада.

Цієї осені – вісім років від початку Революції гідності. До цієї події редакція hromadske підготувала мультимедійний проєкт «Революція гідності очима людей» і опублікує його на своєму сайті 21 листопада. 

hromadske попросило свою аудиторію надіслати архівні світлини, щоб відтворити події Євромайдану в хронологічній послідовності: від його перших днів – аж до квітів на барикадах Інститутської вулиці. Авторка проєкту Олеся Біда розповідає, що задумала проєкт, щоб підкреслити вагомість та цінність тих подій.

«Я задумувала цей проєкт, щоб нагадати — все було недарма. Щоб ми ще раз поринули в атмосферу Революції гідності, згадали, якими відважними та сміливими можемо бути, коли не боїмося. Найціннішим для мене було отримувати спогади та фото людей, які вони робили на телефони. Так, деякі були поганої якості. Але було таке відчуття, неначе мене пустили до своєї оселі та показали сімейний фотоальбом», – розповіла вона. 

Понад два місяці наша команда збирала фото та спогади учасників Євромайдану для проєкту «Революція Гідності очима людей». Ми отримали більше ніж 900 світлин від різних людей, які також розповідали нам свої історії.

Побачити проєкт можна буде 21 листопада на нашому сайті pic.twitter.com/kZKPO3SKuA

— hromadske (@HromadskeUA) November 16, 2021

Редакція отримала понад дев'ятсот цінних світлин від різних свідків революційних подій: студентів, медиків, активістів, журналістів, а також їхні історії та спогади, що для них означала Революція й чому вони її підтримали.

Нагадаємо, що hromadske 21 листопада, до восьмої річниці Революції гідності, транслюватиме на Майдані Незалежності в Києві документальний фільм із архівних кадрів.

Стрічка буде супроводжуватися музичними треками гурту Dakh Daughters. Спеціально для проєкту гурт записав трек на вірші Юрія Іздрика.

Фото: hromadske

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY