detector.media
16.11.2021 17:06
Фракція «Слуга народу» не підтримуватиме відставку Ткаченка – Арахамія
Фракція «Слуга народу» не підтримуватиме відставку Ткаченка – Арахамія
Давид Арахамія: Фракція просто не голосуватиме – і все: нехай тоді Ткаченко буде заручником цієї ситуації.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що депутатська фракція не підтримуватиме на голосуванні відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформполітики.

«Усі члени фракції про це, по-перше, почули з новин. Це неправильно, коли фракція призначає міністра, а потім із новин дізнається, що він якось там "психонув" і щось там написав. Я не думаю, що за такого підходу він має шанси бути звільненим», – цитує Арахамію «Інтерфакс-Україна».

На уточнювальне питання, як чинитиме фракція, він відповів: «Просто не голосуватимемо – і все: нехай тоді буде заручником цієї ситуації».

Арахамія наголосив, що Ткаченко мав обговорити рішення про своє бажання піти у відставку з членами фракції «Слуга народу».

«Він мав прийти на фракцію, сказати, що, мовляв, не згоден з такими от позиціями і хочу піти. Якщо він так чомусь не зробив, то отримає наслідки. Ми не обговорювали це питання на фракції, бо до нас не надходило ще жодного такого запиту від нього», – заявив нардеп.

16 листопада голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що його комітет також не підтримує відставку Ткаченка з посади міністра культури.

11 листопада Олександр Ткаченко офіційно повідомив, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики.

Причиною відставки Ткаченко назвав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році.

15 листопада спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підтвердив, що апарат парламенту одержав заяву Ткаченка про відставку.

У 2008 році Олександр Ткаченко очолив «1+1 media», у 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний до Верховної Ради за списком «Слуги народу». На посаду голови Мінкульту був призначений 4 червня 2020 року.

Фото: Alexandr Senko/David Braun/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY