detector.media
16.11.2021 09:02
Аваков: Суд у справі Шеремета перетворився на політичний процес, який мені огидний
Аваков: Суд у справі Шеремета перетворився на політичний процес, який мені огидний
«Суспільство знає про суд лише тоді, коли біля суду у справі Шеремета поліція побила якогось активіста чи активіст побив поліцію», – вважає Аваков.

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що суд у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета перетворили на політичний процес, де «кожен вправляється із заявами під судом». Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».

Аваков також вважає, що не можна було не пред'являти матеріали справи, коли вже було сформоване звинувачення. Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка начебто запевнив його, що матеріалів вистачає.

«Далі починається суд, і далі починається процес, який мені огидний. Починається не змагальна процедура доказів та захисту, а розпочинається політичний процес, де бере участь величезна кількість політиків, і у кожного свої інтереси. Один захищатиме всіх волонтерів, один захищатиме всіх патріотів, один усіх ветеранів, четвертий ще щось, п'ятий просто проти Авакова, шостий – проти Зеленського. І кожен, виходячи з цього, починає вправлятися під судом, робить якісь заяви. Процес перетворюється не в процес доказів і захисту, а в процес політичний – хто голосніше кричить», – заявив колишній голова МВС.

Він вважає, що все це здійснює тиск на суд, а Офіс президента нібито робить все, щоб подобатись усім активістам одразу.

«Йде суд, це не просто суд, а суд присяжних. І суд присяжних разом із професійними суддями зараз оцінюють усі матеріали. Чи знає про це суспільство, умовно кажучи? Не дуже. Суспільство знає про це лише тоді, коли біля суду у справі Шеремета поліція побила якогось активіста чи активіст побив поліцію. Про змістовну частину процесу ніхто не веде дискусію», – вважає Аваков.

Нагадаємо, колишній очільник МВС також повідомив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета зникли записи з трьох камер відеоспостереження, які вилучали працівники Служби безпеки України. У самій СБУ це заперечують.

Фото: facebook.com/FreeAntonenko

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY