detector.media
15.11.2021 13:01
Для українського каскадера Анатолія Грошевого збирають кошти на операцію
Для українського каскадера Анатолія Грошевого збирають кошти на операцію
Каскадеру, який віддав професії майже 50 років, терміново потрібна операція з пересадки суглоба.

Українські каскадери збирають кошти на операцію для Анатолія Грошевого — президента Міжнародної асоціації професійних каскадерів «Україна». Про це розповів його колега Сергій Зубченко, який став ініціатором збору.

«Нині одному з нас потрібна допомога. Це Анатолій Васильович Грошевий, легенда нашої професії та кіно. Він почав у сімдесятих минулого століття і все життя віддав цій роботі. Багатьох із нас він рятував, навчав, ставив на ноги. На жаль, роки та робота каскадера не додають сил та здоров'я. Анатолію зараз потрібна операція з пересадки суглоба. Потрібна терміново. Вартість операції $6000. Допоможемо йому. Дуже хочеться побачити його тим, хто йде без палиць і посміхається», — написав Зубченко.

Картка «Приватбанку» для переказу коштів: 4149 4993 8378 8914.

Анатолій Грошевий почав працювати на кіностудії імені Олександра Довженка у 1970-х. Був каскадером і постановником трюків у сотнях фільмів і серіалів, серед яких «Зелений фургон», «Гостя з майбутнього», «День народження буржуя».

Окрім того, Анатолій Грошевий працював у цирку, був водолазом. Він є майстром спорту з автоспорту, кандидатом у майстри спорту з футболу.

Щоразу, коли у когось із колег трапляється травма чи виникають проблеми зі здоров’ям, каскадери збирають кошти власними силами, тому що не мають страховки та компенсацій. Про те, чому так відбувається, а також про найбільші ризики і виклики у цій професії читайте невдовзі в огляді на тему каскадерства на «Детекторі медіа».

Фото: «Урядовий кур’єр»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY