detector.media
15.11.2021 09:59
Film.ua та The Ukrainians Media випустили цикл подкастів про серійного вбивцю
Film.ua та The Ukrainians Media випустили цикл подкастів про серійного вбивцю
Загалом проєкт зачіпає багато тем, серед яких справедливість слідства та судочинства, реінтеграція у суспільство колишніх в’язнів (зокрема хибно обвинувачених) тощо.

Компанії Film.ua та The Ukrainians Media випустили цикл подкастів про серійного вбивцю «Не та людина».

В основі проєкту – історія Сергія Ткача, який сам зізнався, що протягом 25 років зґвалтував та вбив понад 100 жінок. Слідству вдалося довести лише 37 епізодів. Жертвами вбивці ставали переважно дівчата 8-12 років. Поки правоохоронці розшукали Ткача, за його злочини постраждали як мінімум дев’ять безвинних чоловіків: одного засудили до розстрілу, інший помер від хвороб, відбувши у колонії 15 років, когось звинуватили у вбивстві родички, когось – власної доньки.

Справа Сергія Ткача – це історія знищених життів, скалічених доль і злочинів правоохоронної системи.

Авторки подкасту – креативна продюсерка Film.ua Олеся Лук’яненко («Схованки», «І будуть люди») та головна редакторка Media Business Reports Анастасія Рахманіна. У проєкті вони концентруються на темах справедливості слідства та судочинства, реінтеграції у суспільство колишніх в’язнів (зокрема хибно обвинувачених), протидії безкарності слідчих та бездіяльності суддів.

Для створення подкасту авторки поспілкувались із більш ніж 20 героями, у тому числі несправедливо засудженими за чужі злочини, а також представниками прокуратури, адвокатами, криміналістами тощо.

Цикл подкастів «Не та людина» складається з шести епізодів. Прослухати їх можна на YouTube-каналі The Ukrainians Media, а також на майданчику «НВ Подкасти» і в застосунку медіасервісу Megogo.

Проєкт створений за підтримки Українського культурного фонду. 

Наразі Film.ua також працює над серіалом на основі історій невинно засуджених за злочини Ткача.

Нагадаємо, раніше у Києві оголосили переможців першої аудіопремії для подкастів «Слушно».

Фото: скріншот з YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY