detector.media
13.11.2021 20:58
Ютуб-канал «Наш» частково заблокований через скарги юридичної компанії. На каналі це назвали «атаками»
Ютуб-канал «Наш» частково заблокований через скарги юридичної компанії. На каналі це назвали «атаками»
Law Net звинувачує «Наш» у порушенні авторських прав «Укркінохроніки», студії «Укртелефільм» та режисера Андрія Приймаченка.

Ютуб-канал телеканалу «Наш» частково заблокований через скарги української юридичної компанії Law Net на порушення авторських прав. Хоча на каналі триває пряма трансляція, останнє опубліковане відео датоване восьмим листопада. На фейсбук-сторінці каналу «Наш» 13 листопада з’явилось повідомлення про створення резервного ютуб-каналу «у зв’язку з численними атаками на канал та намаганнями заблокувати його роботу». Новостворений ютуб-канал, де публікують відеоконтент каналу «Наш», має понад 10 тисяч підписників.

Компанія Law Net повідомила, що причиною скарги на ютуб-канал «Наш» стало нібито порушення авторських прав «Укркінохроніки», студії «Укртелефільм» та режисера Андрія Приймаченка. «Ютуб-канал телеканалу “Наш”  було заблоковано за порушення авторських прав “Укркінохроніки”, “Укртелефільму” та Андрія Приймаченка», — йдеться в дописі.

Засновник студії Peredova Aндрій Приймаченко повідомив «Детектор медіа», що претензії стосуються відеоматеріалів, пов’язаних із катастрофою на Чорнобильській атомній електростанції. «Канал використав оце моє відео в сюжетах та оформленні студії, — розповів Андрій Приймаченко. — Перше незаконне використання сталося у 2018 році. У 2021 році моє відео транслювали впродовж дня як частину заставки».

За словами Андрія Приймаченка, через порушення авторських прав ютуб-каналу телеканалу «Наш» загрожує повне видалення.

Раніше Андрій Приймаченко, «Укркінохроніка» та «Укртелефільм» висловлювали претензії до американського телеканалу HBO через порушення їхніх авторських прав у серіалі «Чорнобиль».

«Детектор медіа» звернеться по докладнішу інформацію до компанії Law Net та сподівається з’ясувати позицію телеканалу «Наш».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY