detector.media
12.11.2021 11:51
«Укрексімбанк» пояснив, чому поновив на посадах фігурантів справи про перешкоджання «Схемам»
«Укрексімбанк» пояснив, чому поновив на посадах фігурантів справи про перешкоджання «Схемам»
Як заявили в банку, кримінальне провадження не є законною підставою для звільнення.

Державний «Укрексімбанк» пояснив, чому поновив на посадах директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова – фігурантів справи про перешкоджання журналістам програми «Схеми».

«Відповідно до чинного трудового та кримінально-процесуального законодавства одержання працівником статусу підозрюваного/обвинуваченого у кримінальному провадженні не є законною підставою для відсторонення його від роботи або розірвання з ним трудових відносин. З огляду на це 9 листопада 2021 року начальник управління внутрішньої безпеки Олег Осіпов та директор департаменту банківської безпеки Ігор Тельбізов повернулися до виконання своїх службових обов’язків», – йдеться у повідомленні.

У банку додали, що припиняли повноваження цих співробітників на час службового розслідування без збереження зарплати. 

Пресслужба «Укрексімбанку» на запит «Детектора медіа» повідомила, що не може надати більшої інформації щодо поновлення Тельбізова та Осіпова, окрім тієї, що вже опублікована в офіційній заяві фінустанови. Тобто, результатів внутрішнього розслідування «Укрексімбанк» розкривати не буде.

9 листопада «Укрексімбанк» поновив на посадах відсторонених Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова.

Тельбізов та Осіпов є обвинуваченими у кримінальному провадженні, відкритому за зверненням журналістів. Ці посадовці банку за наказом голови правління фінустанови Євгена Мецгера 4 жовтня застосували силу проти журналістів програми «Схеми» у його робочому кабінеті.

Дії Тельбізова та Осіпова слідство кваліфікувало за двома кримінальними статтями: 171 («Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища») та 126 («Умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень»).

Досудове розслідування кримінального провадження вже завершене, справа скерована до суду, підготовче засідання призначене на 29 листопада 2021 року.

Наглядова рада «Укрексімбанку» через напад на журналістів звільнила голову правління фінустанови Євгена Мецгера, а директор департаменту інформаційної політики Володимир Пікалов сам написав заяву про звільнення.

Прокуратура кваліфікувала дії Мецгера та Пікалова за статтею 171 Кримінального кодексу. 11 жовтня Мецгеру та Пікалову обрали запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту на два місяці.

Фото: facebook.com/Ukrexim

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY