detector.media
12.11.2021 09:02
Українська делегація в ТКГ заперечила інформацію росЗМІ про закупівлю вугілля з окупованих територій
Українська делегація в ТКГ заперечила інформацію росЗМІ про закупівлю вугілля з окупованих територій
Кажуть, навпаки вказали російській стороні на перспективи погіршення соціально-економічної ситуації на тимчасово окупованій території.

Українська делегація у Тристоронній контактній групі заперечила інформацію російських ЗМІ про те, що Київ нібито закуповує вугілля з окупованих територій.

«Деякі російські ЗМІ заявили, що нібито "…представники України в економічній підгрупі ТКГ з Донбасу просили розглянути можливість комерційного постачання вугілля та електроенергії з непідконтрольного Донбасу". Насправді представники української сторони Підгрупи із соціально-економічних питань вказали російській стороні на перспективи погіршення соціально-економічної ситуації як на підконтрольній території Луганської області, так і на тимчасово окупованій», – йдеться в повідомленні.

На думку української делегації, імовірна причина погіршення ситуації в області – припинення постачання енергетичного вугілля на Луганську ТЕС з боку РФ.

«Ця станція виробляє тепло та електрику для підконтрольних районів та живить електроенергією КП «Попаснянський районний водоканал», яке постачає воду для наших громадян на тимчасово окупованих територіях. Представники Української делегації вказали на неприпустимість погіршення становища наших громадян з обох боків лінії розмежування, що прямо суперечить духу та букві Нормандських та Мінських угод. А далі – запрацювала машина російської пропаганди», – зазначили в українській делегації.

Раніше пропагандистські ЗМІ звинуватили Україну в односторонньому виході з Мінських домовленостей через слова Залужного про «вогонь у відповідь».

Фото: facebook.com/UkrdelegationTCG, istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY