detector.media
11.11.2021 13:54
Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку – заява
Міністр культури Олександр Ткаченко подав у відставку – заява
Причиною відставки Ткаченко назвав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році.

У четвер, 11 листопада, Олександр Ткаченко офіційно повідомив, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики.

«Рішення Кабміну щодо Держкіно приймалось без погодженням з МКІПом. Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують – не мій концепт та цінності», – написав Ткаченко у фейсбуці.

Також Ткаченко повідомив, що для нього є неприйнятним «характер обговорення і фінальна сума бюджету» на культуру у 2022 році.

У дописі Ткаченко оприлюднив свою заяву про відставку.

10 листопада «Українська правда» з посиланням на власні джерела повідомила, що  Ткаченко вранці 11 листопада подасть заяву про відставку до голови Верховної Ради. Причиною відставки джерела УП назвали відокремлення Держкіно від Мінкульту. 

Відповідне рішення, за даними видання, Кабмін ухвалив на таємному засіданні, Ткаченко дізнався про це постфактум, оскільки у цей час був у відрядженні в Парижі. Джерело називало відокремлення Держкіно «останньою краплею для Ткаченка».

У 2008 році Олександр Ткаченко очолив «1+1 media», у 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний до Верховної Ради за списком «Слуги народу». На посаду голови Мінкульту був призначений 4 червня 2020 року.

Фото: Олекcандр Ткаченко/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY