detector.media
11.11.2021 11:55
Гео Леросу повідомили про підозру «через хуліганство у стінах парламенту»
Гео Леросу повідомили про підозру «через хуліганство у стінах парламенту»
ДБР: У діях депутата чітко простежується мета – створити власний медійний та політичний образ.

У четвер, 11 листопада, позафракційному нардепу Верховної Ради Гео Леросу вручили письмове повідомлення про підозру через «грубе порушення громадського порядку у сесійній залі парламенту».

У повідомленні Державного бюро розслідувань ім'я нардепа не згадується, проте обставини вказують саме на Лероса.

«4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення за рішенням головуючого мікрофону», – повідомляє Бюро.

У ДБР зауважили, що нардеп «показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення».

Гео Лерос показав президенту Володимиру Зеленському середній палець. Фракція «Слуга народу» вимагає від Регламентного комітету покарати його pic.twitter.com/pH4n2kj2cm

— Радіо Свобода (@radiosvoboda) November 4, 2021

«У цих діях депутата чітко простежується мета обранця – створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу засобів масової інформації, суспільства та інших політиків до своєї особи. Депутат при цьому зловживав своїми повноваженнями народного депутата України на виступ під час обговорення кандидатури члена уряду», – йдеться в повідомленні.

Лероса підозрюють у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляд штрафу до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

4 листопада народний депутат Гео Лерос під час виступу з трибуни показав президенту Володимиру Зеленському середній палець, назвавши президента «зрадником».

Конфлікт між ОП та Леросом триває з березня 2020 року, коли нардеп (тоді ще з фракції «Слуга народу») опублікував так звані «плівки Єрмака». На цих записах брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис пропонує влаштувати неназваних осіб на певні посади.  

Також під час засідань Верховної Ради Лерос виступав із критикою президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Після цього у «Слузі народу» почали збирати підписи за виключення Гео Лероса із фракції.  

28 серпня 2020 року Гео Лерос повідомив, що йому спалили автомобіль. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю. А вже 1 вересня 2020 року Лероса виключили із фракції «Слуга народу».

11 серпня 2021 року Лерос програв суд брату Єрмака, нардепа зобов’язали опублікувати спростування.

Суд зобов'язав Лероса спростувати поширену ним інформацію щодо Єрмака, розмістивши на своїй сторінці у фейсбуку текст такого змісту: «Поширена мною інформація про те, що Денис Єрмак на замовлення або з інших причин виконує корупційні діяння щодо "продажу" державних посад, є недостовірною і не відповідає дійсності».

15 вересня Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження проти позафракційного народного депутата Гео Лероса за фактом можливої імітації нападу на самого себе.

Фото: пресслужба ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY