detector.media
11.11.2021 09:13
СБУ пояснила, чому внесла російського гумориста Максима Галкіна до «чорного списку»
СБУ пояснила, чому внесла російського гумориста Максима Галкіна до «чорного списку»
Артисту інкрімінують провокування сепаратистських настроїв, підтримку окупації частини України тощо.

Служба безпеки України у відповіді на запит «Детектора медіа» пояснила, чому внесла до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України, російського гумориста та телеведучого Максима Галкіна.

«Підставою для внесення іноземця до зазначеного переліку є достатні дані про його діяльність на шкоду національним інтересам України, зокрема, спрямовану на провокування сепаратистських настроїв, створення передумов для порушення територіальної цілісності нашої держави, підтримку тимчасової окупації частини території України державою-агресором тощо», – йдеться у документі.

У СБУ додали, що можуть розголошувати подібну інформацію лише в рамках правових обмежень.

Нагадаємо також, що 1 листопада 2021 року Мінкульт за поданням СБУ додав 31 особу (акторів та інших учасників зйомок російського пропагандистського фільму «Солнцепёк») до «чорного списку». Туди ж помилково потрапив український актор Валентин Томусяк. Він заявив, що не знімався у цьому фільмі і не був ані в РФ, ані на окупованих територіях з початку російської агресії.

Голова МКІП Олександр Ткаченко звернувся до СБУ з проханням перевірити, як український актор потрапив до списку осіб, що загрожують нацбезпеці.

СБУ вибачилась перед Томусяком за помилкове внесення його до «чорного списку».

Фото: belta.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY