detector.media
Наталія Данькова
10.11.2021 14:33
У конкурсі на FM-частоти у Києві бере участь компанія, наближена до Єрмака, нова радіостанція Суспільного, «Дом» та інші — джерела ДМ
У конкурсі на FM-частоти у Києві бере участь компанія, наближена до Єрмака, нова радіостанція Суспільного, «Дом» та інші — джерела ДМ
Також участь беруть «Радіо 24», Super radio, радіостанція «Апострофа», радіо «Джаз» та кілька місцевих компаній. Нацрада поки що не коментує.

На новий конкурс Національної ради з питань телебачення та радіомовлення виставлені три FМ-частоти: 107,4 МГц, 92,4 МГц та 95,6 МГц. За інформацією джерел «Детектора медіа», на них подалось дев’ять компаній.

На частоту 95,6 МГц претендує, крім «Радіо 24», ще й нова компанія ТОВ «Брайтшоу», яке хоче запускати радіо San Remo FM. Про участь цієї компанії у конкурсі ДМ повідомили кілька джерел. Згідно з реєстром її власницями є Людмила Пишна (51%) та Світлана Пустовіт (49%). Людмила Пишна — дружина голови правління «Ощадбанку» Андрія Пишного. Свого часу вона очолювала громадську організацію, засновником якої був керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

На частоту 92,4 МГц претендує радіостанція «Дом», а також радіостанція «Ньюз ФМ», яку запускає «Апостроф TV», радіо «Джаз» (ТАВР медіа) та «Радіо 24» (медіахолдинг ТРК «Люкс»). «Детектор медіа» вже повідомляв, що «Дом» планує запустити власну радіостанцію. Як розповіла генеральна директорка каналу Юлія Островська, компанія «подалась на 43 частоти із виставлених на конкурс частот, які відповідають нормам Закону "Про іномовлення", яким ми регулюємось».

Претендентами на частоту 107,4 МГц є нова радіостанція суспільного «Радіо точка», Super radio (ДП «Новий обрій» — юридична особа «Радіо П’ятниця»), а також дві регіональні компанії: одеська «Море ФМ» (власники Андрій Ставніцер та Андрій Ткаченко) та ще одна радіостанція із Запоріжжя.

У пресслужбі Національної ради цю інформацію не підтвердили і не спростували, лише сказали: «Зараз триває опрацювання заяв і документів, які телерадіоорганізації-претенденти подали на участь у конкурсі. Оскільки у цьому процесі можуть бути зауваження від управлінь, і в мовників ще є час на їхнє усунення, або ж якісь компанії можуть відмовитися від подальшої участі в конкурсі, поки що, на жаль, не можемо вам надати перелік претендентів».

Нагадаємо, на початку серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила про проведення конкурсу на радіомовлення на FM-частотах.

На конкурс винесено 109 FM-частот в 97 населених пунктах 22 областей України. Зокрема у Вінниці, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі і Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Житомирі, Запоріжжі, Білій Церкві Київської області, Києві, Кропивницькому, Стрию Львівської області, Миколаєві, Первомайську Миколаївської області, Білгороді-Дністровському Одеської області, Полтаві, Кременчуці Полтавської області, Шостці і Конотопі Сумської області, Харкові, Херсоні, Черкасах, Умані і Смілі Черкаської області, Чернігові тощо.

Згідно конкурсних вимог радіостанції мають мовити 24 години на добу та розміщувати в ефірі соціально важливі програми.

Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 5 кВт.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY