detector.media
10.11.2021 08:37
«Носоріг» Олега Сенцова вийде в прокат у лютому 2022 року
«Носоріг» Олега Сенцова вийде в прокат у лютому 2022 року
Світова прем'єра стрічки відбулась у вересні на Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти».

Стрічка «Носоріг» українського режисера та колишнього політв'язня Олега Сенцова вийде в прокат у лютому 2022 року. Про це режисер розповів в інтерв'ю «Укрінформу».

Наразі в Україні відбувся тільки один допрем'єрний показ цього фільму.

«Прем'єра відбудеться у лютому, фільм буде в прокаті в кінотеатрах, потім його покажуть на телебаченні й на платних платформах. А коли він з'явиться у вільному доступі – невідомо, бо це Держкіно», – зазначив Сенцов.

Режисер розповів, що наразі має чотири готових сценарії і для двох із них шукає фінансування. За його розрахунком, це може тривати рік-півтора.

Водночас Сенцов додав, що поки що не готовий знімати кіно про своє ув'язнення в Росії.

«По-перше, тому, що для мене це болюча тематика. По-друге, ця історія ще не закінчилася, і в будь-якому разі це буде пропаганда. Так, її треба робити, але пропаганду поки що роблять непогано і без мене. І якби я до цього долучився, це була би халтура з мого боку. Це було б те, що треба робити, а не те, що я хочу. Ця тематика з'явиться у мене. Обов'язково. Але пізніше. Коли ця тема для мене самого перевариться. Коли і зовнішній градус стихне, й усередині в мені все заспокоїться. Ну, це боляче, розумієте? Тому я не знімаю на ці теми», – сказав режисер.

Нагадаємо, події кримінальної драми «Носоріг» розгортаються в Україні в 90-ті роки. 

У 2012 році проєкт фільму переміг на 3-му пітчингу Держкіно, у 2013 році розпочалася підготовка до зйомок, але фільм так і не було знято через арешт Сенцова. 

Фільм є копродукцією України, Німеччини та Польщі. Загальний бюджет фільму складає 1,65 млн євро. Держкіно спрямувало на виробництво 25 млн грн.

Проєкт також отримав фінансову підтримку від Eurimages, німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg і Польського кіноінституту

Світова прем'єра стрічки відбулась на Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти».

Фото: кадр із фільму «Носоріг»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY