detector.media
09.11.2021 15:25
Актор «Кварталу 95», який пародіює Зеленського: «Я за жодних обставин не жартуватиму жорстко про Володимира»
Актор «Кварталу 95», який пародіює Зеленського: «Я за жодних обставин не жартуватиму жорстко про Володимира»
«Усі ці люди працювали під керівництвом Володимира Зеленського, вони не жартуватимуть про нього», – каже Юрій Великий про колег із «Кварталу».

Актор Юрій Великий, який у студії «Квартал 95» пародіює Володимира Зеленського, розповів про самоцензуру у творчій групі щодо жартів про колишнього очільника студії, а нині президента України. Про це він сказав в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання «Гордон» Олесі Бацман.

Великий підтвердив, що після того, як Зеленський став президентом, у «Кварталі» увімкнулася додаткова самоцензура. 

«Хоча самоцензура була від початку. У будь-якого автора має бути самоцензура. Ти мусиш розуміти, що ти не маєш права жартувати на якісь теми. Наприклад, я не жартую на теми смерті, хвороби, намагаюся не жартувати на тему війни», – розповів Великий.

Він додав, що може запропонувати колегам жарт про Зеленського, але це тільки забиратиме його та їхній час.

«Усі посміються, скажуть: "Дивися, обережно. Там прослуховування стоїть зараз скрізь". Але великою мірою я навіть не приноситиму в загальному сценарії, щоб не забирати ні свій, ні чужий час, якісь жарти, які, я сам розумію, не проходять мою внутрішню цензуру. А внутрішня цензура є з тієї простої причини, що всі ці люди працювали під керівництвом Володимира [Зеленського], вони не жартуватимуть про нього», – сказав Юрій Великий.

На його думку, «Квартал» не має наміру жорстко жартувати про Зеленського, тому що його і «так багато хто критикує».

«Ситуація, у якій опинився я, хлопці... Я не можу собі дозволити... Я за жодних обставин не піду й не жартуватиму жорстко про Володимира. Через ту просту причину, що моє становлення відбувалося безпосередньо за нього. Він мене навчав якихось речей... Це, знаєте, однаково, що зараз мої тато й мама кимось стануть, хтось їх критикуватиме, і я маю піти й разом з усіма їх критикувати. А з огляду на те, що в нашій країні є багато людей, які поливають брудом президента, я не хочу ставати до їхніх лав», – додав актор.

Коли є тема про Зеленського, творчий колектив, як розповідає Юрій Великий, думає, як це зробити коректніше.

«Щоб усі розуміли: навіть коли ми пишемо номери про Зеленського, якого мені зрештою доводиться грати, ми сидимо й думаємо, де ж таки можна вколоти, щоб це не мало вигляд з мого боку, що я жорстко вирішив його мочити. І насправді іноді такі жарти з'являлися... Звісно, ми намагаємося придумати так, щоб це було смішно й сатирично, але писати жорсткі речі [про Зеленського] я не буду», – сказав Великий.

Нагадаємо, у квітні 2019 року Володимир Зеленський заявив про вихід із бізнесу в «Студії Квартал 95».

У 2021-му актор студії «Квартал 95» Олександр Пікалов висловив думку, що Володимир Зеленський не повернеться до «Кварталу» після президентського строку

Фото: скріншот з YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY