detector.media
09.11.2021 08:30
Наріману Джелялу в окупованому Криму висунули нове звинувачення – адвокат
Наріману Джелялу в окупованому Криму висунули нове звинувачення – адвокат
За статтею про незаконне перевезення через кордон вибухового пристрою йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Заступнику голови Меджлісу, журналісту та активісту Наріману Джелялу в окупованому Криму висунули нове звинувачення. Про це повідомив у фейсбуці його адвокат Микола Полозов.

«Крім раніше висунутих Наріману звинувачень у скоєнні диверсії у складі організованої групи (ч. 2 ст. 281 КК РФ) та у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні вибухових пристроїв, вчинених організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ), сьогодні Нарімана Джеляла звинуватили у контрабанді вибухового пристрою. Тобто у незаконному перетині через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС вибухового пристрою, здійсненому організованою групою (ч. 3 ст. 226.1 КК РФ)», – написав адвокат.

За новим обвинуваченням Джелялу загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Адвокат зазначив, що його підзахисний, як і раніше, відмовляється давати свідчення під час допитів. 

Щодо умов утримання у СІЗО Наріман Джелял розповів адвокатам, що в камері немає опалення, а вікно при цьому не зачиняється повністю. Крім того, Джелялу не передають листи.

Нагадаємо, 4 вересня 2021 року представники окупаційної влади в Криму провели обшуки і затримали п’ятьох людей, зокрема Нарімана Джеляла в межах справи про «диверсію на газопроводі» в селі Перевальне.  

6 вересня підконтрольний Кремлю «суд» ухвалив рішення про арешт затриманих. Зокрема Джеляла арештували на два місяці, в межах цієї справи йому загрожує до 20 років позбавлення волі. Потім арешт продовжили до 23 січня.

Напередодні затримання Джелял перебував у Києві на саміті «Кримської платформи» 23 серпня. Влада України пов’язує затримання Джеляла, а також інших кримськотатарських активістів із помстою РФ за проведення міжнародного саміту, метою якого є деокупація Криму.

Фото: «Крим.Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY