detector.media
08.11.2021 14:21
Нацрада має затвердити порядок перевірки покупців медіа згідно із законом про олігархів – Мін'юст
Нацрада має затвердити порядок перевірки покупців медіа згідно із законом про олігархів – Мін'юст
Денис Малюська: Закон опублікований у «Голосі України», найближчим часом олігархи мають або позбутися відповідних ознак, або ж потрапити під обмеження.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має розробити порядок перевірки ділової репутації покупців медіа в межах виконання закону про олігархів.

«З метою імплементації закону про олігархів: найближчим часом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розробить та затвердить Порядок проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації», – написав Малюська у фейсбуці.

Міністр додав, що згідно із законом, люди, які можуть вважатися олігархами, повинні або потрапити під нові обмеження, або «позбутися ознак, які визначають їх як олігархів».

«Введення в дію закону про олігархів припадає на період між травневими святами, а перші "номінаційні" засідання РНБОУ будуть можливими (з дотриманням усіх процедурних обмежень) уже з двадцятих чисел травня», – написав Малюська.

5 листопада 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про олігархів. 

Читайте також: 

Після набуття чинності закону олігархами вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть таким ознакам:

Особам, яких визнали олігархами, забороняється здійснювати внески (прямо або опосередковано через інших осіб) на підтримку політичних партій, фінансувати будь-яку політичну агітацію або проведення мітингів і демонстрацій з політичними гаслами, бути покупцем (бенефіціаром покупця) при приватизації об'єктів великої приватизації.

Виключити особу з реєстру олігархів може РНБО на підставі заяви особи, включеної до реєстру, якщо вона буде відповідати менше, ніж трьом критеріям, які визначені цим законопроєктом.

Фото: Denis Malyuska/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY