detector.media
08.11.2021 10:50
У Запоріжжі помер журналіст, рекордсмен «Книги рекордів України» Дмитро Шилін
У Запоріжжі помер журналіст, рекордсмен «Книги рекордів України» Дмитро Шилін
Як повідомляє його колишня колега, останній рік журналіст хворів, але працював дистанційно.

У Запоріжжі помер журналіст тижневика «Індустріальне Запоріжжя — Панорама» та сайту «Індустріалка» Дмитро Шилін. Про це повідомила у фейсбуці його колишня колега Ольга Кошкалда, на що звернув увагу «Перший запорізький».

«Пішла з життя легенда запорізької журналістики — Дмитро Петрович Шилін. Ми 10 років разом пропрацювали в редакціі газети "Индустриальное Запорожье". За станом здоров'я останній рік в редакціі він з'являвся рідко, але працювати продовжував. Його душа лишилась в спогадах про малу батьківщину та надзвичайно глибоких текстах і замальовках, які він публікував в своїх книжках та на своїй сторінці в ФБ. Так писати вмів лише він... Спочивайте з миром, колего. Дуже сумно», — написала Ольга Кошкалда.

На сторінці журналіста у фейсбуці його рідні зробили допис, який підтверджує, що він пішов із життя.

У 1972-1977 роках Дмитро Шилін навчався на філологічому факультеті Одеського державного університету ім. Мечникова. Наприкінці 1980-го почав працювати у виданні «Комсомолець Запоріжжя». Через сім років перейшов до видання «Індустріального Запоріжжя». У 1990-му пішов у видання «Запорозька Січ», а з 1997 року працював у «МИГ» (колишньому «Комсомольці Запоріжжя»). З 2001 року Шилін повернувся до «Індустріального Запоріжжя».

У 2018 році Дмитро Шилін встановив рекорд, занесений у «Книгу рекордів України», як автор найдовшого в Україні марафону-репортажу про металургів. На момент фіксації рекорду цей марафон налічував 471 публікацію.

Фото: 1news.zp.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY