detector.media
07.11.2021 12:05
BlaBlaCar використав в рекламі карту України без Криму. В компанії кажуть, що це помилка
BlaBlaCar використав в рекламі карту України без Криму. В компанії кажуть, що це помилка
На рекламу звернули увагу користувачі соцмереж.

Онлайн-платформа для перевізників BlaBlaCar використала у власній рекламі мапу України без Криму. Це рекламне зображення було використано в банері Google на сайті «Укрзалізниці». На нього звернув увагу користувач Олександр Остапа у фейсбуці.  

В коментарях під постом користувача менеджерка з комунікацій «BlaBlaCar-Україна» Юля Крупенко написала, що компанія з’ясовує, чому на рекламі Крим відокремлений від України.

«Це помилка, ми оперативно виясняємо, звідки взагалі ця реклама могла з‘явитись. Звісно, український офіс BlaBlaCar ніколи б не зробив таку рекламу, це суперечить позиції нашої компанії», - написала Крупенко.

«Просимо вибачення у всіх, чиї почуття зачепила рекламна кампанія. Хочемо запевнити, що це прикра технічна помилка, у компанії не було наміру зайняти чи висловити жодну політичну позицію. Зараз ми оперативно проводимо внутрішнє розслідування та з'ясовуємо як так сталося», – зазначили позицію компанії BlaBlaCar у пресслужбі BlaBlaCar в Україні.

Нагадаємо, раніше МЗС України звернулося до американського Комітету захисту журналістів (CPJ), аби він виправив інформацію на опублікованій карті, де Крим позначений як «частина» РФ. Також Посольство України у США повідомило, що додаток для музикантів Apple Music for Artists виправив свої карти з Кримом, повернувши тимчасово окупований РФ півострів на мапу України. Випадки, коли іноземні компанії позначають Крим окремо від України або російським, трапляються регулярно. Більшість з них виправляє помилки після звернень представників української влади або реакції користувачів соцмереж. 

Фото: скрин з фейсбук-сторінки Олександра Остапи

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY