detector.media
06.11.2021 10:45
Проєкт фільму Нарімана Алієва «Орталан» отримав нагороду на пітчингу в Котбусі
Проєкт фільму Нарімана Алієва «Орталан» отримав нагороду на пітчингу в Котбусі
Зйомки фільму заплановані на травень-серпень 2022 року, прем’єра очікується у 2023 році.

Проєкт повнометражного фільму Нарімана Алієва «Орталан» отримав нагороду на пітчингу cocoPITCH в рамках кіноринку Connecting Cottbus під час міжнародного кінофестивалю у Котбусі (Німеччина). Про це повідомляє Держкіно.

Події фільму розгортаються під час депортації кримськотатарського народу в 1944 році. Головний герой — юнак Ісмаїл, який повертається з гір до рідного села Орталан та знаходить його порожнім. Він вирушає на пошуки своєї сім’ї та відповідей. 

«Орталан — назва селища, звідки в 1944 році була депортована моя бабуся Гульсум; воно має для мене особисте значення. Немає жодної кримськотатарської сім'ї, яку не зачепило б це лихо. Моя задача — через історію одного хлопчика розповісти історію трагедії цілого народу, який в один день зник зі своєї батьківщини», — пояснює Наріман Алієв. 

Проєкт став одним із переможців 17-го конкурсного відбору Держкіно. Зйомки заплановано на травень-серпень 2022-го, а прем'єру — на 2023 рік. Продюсерами стрічки виступають Володимир Яценко та Анна Соболевська — співзасновники кінопродакшену ForeFilms.

Режисер Наріман Алієв відомий за картиною «Додому», яка була представлена в програмі «Особливий погляд» 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

Фото: usfa.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY