detector.media
05.11.2021 17:11
Напад на представницю ІМІ в Хмельницькій області: журналістці надали озброєну охорону
Напад на представницю ІМІ в Хмельницькій області: журналістці надали озброєну охорону
За фактом нападу на Альону Березу поліція відкрила кримінальне провадження.

Правоохоронці надали озброєну охорону журналістці-розслідувачці, представниці Інституту масової інформації в Хмельницькій області Альоні Березі, на яку було скоєно напад 3 листопада.

Про це ІМІ повідомив Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

«Вчора ввечері (4 листопада, – ДМ.) було винесено постанову про надання фізичної озброєної охорони. Ця постанова затверджена, передана, зараз вона в наружній службі. Щоденно складатиметься план охорони, затверджуватиметься, і особа ця буде постійно з потерпілою. Наша задача – убезпечити потерпілу», – повідомили в поліції.

За фактом нападу на Березу поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Зараз проводяться першочергові і оперативні заходи щодо встановлення особи нападника та місця його перебування.

Також про інцидент знають керівники МВС Денис Монастирський та Нацполіції Ігор Клименко.

«Керівництво МВС та Нацполіції підтримали цю ініціативу (щодо надання охорони – ДМ.) і саме тому все в роботі. Ми доповідали про ситуацію, наш департамент комунікує напряму з головою Нацполіції та міністром внутрішніх справ», – повідомили в департаменті.

3 листопада зловмисник облив Березу невідомою речовиною, коли вона виходила зі спортивного клубу. 

Напад журналістка пов’язує із своєю професійною діяльністю і не виключає, що замовником може бути хтось із фігурантів останнього розслідування.

«У п’ятницю я опублікувала розслідування про майно та статки чотирьох депутатів Хмельницької міської ради. Тому я пов'язую цей напад виключно з моєю професійною журналістською діяльністю», – сказала Береза.

Фото: Суспільне 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY