detector.media
01.11.2021 13:59
24 канал закриває ранкове шоу «Ранок на 24»
24 канал закриває ранкове шоу «Ранок на 24»
«Ранок на 24» закривають через відсутність інтересу у рекламодавців.

Співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» Роман Андрейко повідомив про закриття ранкового шоу «Ранок на 24».

У коментарі «Детектору медіа» Андрейко зауважив, що шоу було вдалим експериментом, ведучі програми якісно робили свою роботу, що позначилось на зростанні її рейтингів.

«Але, на жаль, "монетизувати" нові рейтинги ми успішно не змогли. На наше ранкове шоу не прийшли спонсори/партнери/рекламодавці. Ми зробили дуже багато для того, щоб зберегти проєкт і при цьому окупити витрати на його створення. На жаль, це не вдалося зробити. І не тому, що ми "погані продавці", а тому, що на ринку телереклами/спонсорства, м‘яко кажучи, не найкраща ситуація. Але наші чудові творці цього проєкту нікуди не пішли. Більшість із них знайшли себе у інших підрозділах нашого мультимедійного холдингу», – каже Андрейко.

Він додав, що разом із закриттям ранкового шоу відпала потреба у великій кількості команд АСК, «але це лише кілька людей, які так само працюють в інших місцях».

За його словами, головні зміни на 24 каналі відбулися значно раніше – інформаційні випуски перестали бути «підводка-сюжет/БЗ-відводка», де роль ведучого зводилася до підготовки глядача до наступної теми/історії.

«Тепер все навпаки – головним є не сюжет, що розповідає історію, а ведучий! Саме він, деколи доволі суб‘єктивно, розповідає тему, що варта уваги (з усіма «беками» і аналітикою), а відео (БЗ із чи без синхронів) потрібно лише для ілюстрації такої розповіді. І це принципово інша історія», – каже Андрейко.

На його думку, у сучасному світі «класичний» сюжет, що розповідає про подію, втратив свою актуальність.

«Кардинально змінився не лише характер споживання ТБ, але й медіа взагалі, а в частині споживання новин зміни, мабуть, найбільші! Люди, що цікавляться новинами, вже не чекають вечірнього випуску новини на улюбленому каналі! Вони дізнаються про події протягом усього дня – з моменту, як прокинулися і взяли у руки свій смартфон, і до моменту, коли відкладають смартфон вбік, щоб заснути», – вважає він.

Також, на думку Андрейка, «здивувати» споживача інформації можна лише чимось більшим, ніж новини.

«Тому ми вже досить давно змінилися і перетворилися із «каналу новин» на «канал поглядів» або «канал авторитетних думок про події/новини». Саме таким нас і сприймають наші глядачі – тут можна дізнаватися не лише про те, що сталося, а про те, чому і що це означає, що за цим стоїть! А ще почути авторитетну думку/оцінку і наших авторів/ведучих, і експертів, яких ми запрошуємо», – повідомив Андрейко.

24 канал запустив шоу «Ранок на 24» 20 лютого 2020 року, його ведучими стали Єгор Скорина, Кароліна Король, Олексій Печій та Юлія Калиновська. Мовник повідомляв, що форматом шоу є «мікс цікавої інформації, жартів, корисних порад, а також щогодинних випусків новин і пізнавальних проєктів». 

Скріншот відео: 24 канал/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY