detector.media
31.10.2021 14:21
Російського сталкера засудили до 5 років колонії за начебто вивіз таємних документів про «Метро-2» в Україну
Російського сталкера засудили до 5 років колонії за начебто вивіз таємних документів про «Метро-2» в Україну
Сам блогер спершу частково визнав провину, але потім відмовився від своїх слів. Його адвокатом був призначенець з ФСБ.

Російському блогеру Андрію Пижу, автору ютуб-каналу UrbanTurizm, московський суд назначив 5 років колонії загального режиму за вивіз за кордон даних, які містять державну таємницю. Про це йдеться на сайті московської прокуратури.

Пиж, займаючись сталкерством, на своєму каналі публікує відео з різних закинутих будівель та закритих об’єктів. Прокремлівське медіа «ТАСС» пише, що блогера обвинувачують в тому, що він начебто вивіз в Україну флешку з документами про московське метро, які знадобились йому для чергового відео. 

«Його обвинувачують у провезенні на територію України даних, пов'язаних з лініями метрополітену в Москві, а також підземними транспортними спорудами мобілізаційного призначення», – стверджує джерело видання.

Видання Baza стверджує, що мова про секретні підземні схеми «Метро-2». Це неформальна назва нібито секретної системи підземного метро, ​​яка паралельна звичайному метрополітену.

6 серпня 2020 року його затримали ресторані в Москві й відправили в СІЗО, пише «Медиазона». Спочатку інтереси Пижа представляв адвокат, назначений ФСБ – в серпні 2020 року його позбавили статусу, оскільки він вимагав кошти у родичів підзахисних. В його присутності оформили протокол про затримання, він же ж переконав блогера визнати провину. 

Російські правозахисники відзначають, що нерідко силовики вимагають обвинуваченого чи підозрюваного визнати провину, за що начебто їм зменшать термін або дадуть умовний. Але насправді визнати свою провину – це погіршити своє становище, а не навпаки. 

Потім блогер заявляв, що все ж таки не визнає провини.

Нагадаємо, що 20-річного білоруського студента хімфаку Білоруського державного університету обвинувачують у «керуванні екстремістським формуванням» та грубому порушенні порядку. Його справу направили в прокуратуру. 

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY