detector.media
30.10.2021 16:34
Серед найчастіших причин відписок від новинних дайджестів американських ЗМІ – відсутність коштів та незгода з політичною позицією видання
Серед найчастіших причин відписок від новинних дайджестів американських ЗМІ – відсутність коштів та незгода з політичною позицією видання
Найбільше ж у період пандемії від відписок постраждали локальні видання.

Лабораторія журналістики NiemanLab провела опитування серед своїх читачок та читачів – чому ті скасовують підписки на новинні розсилки. Найбільше постраждали в період пандемії локальні видання, хоча це можуть бути і знані бренди: Boston Globe, LA Times чи Chicago Tribune.

Перша причина відписок (31%) – банальне зменшення кількості коштів, тож аудиторія прискіпливіше ставиться до того, на кого підписуватись. У декого просто скінчився термін підписки, яку не стали продовжувати.

Друга причина (30%) – незгода з ідеологічною чи політичною позицією видання. 13% вважають, що контент, за який вони платять, не вартий своїх грошей. Ще 13% заявили, що довкола надто багато джерел інформації, тому скасування підписки було способом зменшити її надмірну кількість. 

Ще 12% заявили, що їм не подобається, як технічно організована робота з підписниками й підписницями. 

Нагадаємо, що згідно з щорічним Глобальним індексом безкарності Комітету захисту журналістів (CPJ), у 81% випадках вбивств журналістів у всьому світі за останні 10 років ніхто не був покараний.

Так, за даними CPJ, у 2021-му найгіршою країною у світі за нерозкритими вбивствами журналістів залишається Сомалі. Загалом індекс не змінився порівняно з попереднім роком: Сирія, Ірак та Південний Судан у такому ж порядку знову зайняли три місця в списку після Сомалі.

Фото: Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY