detector.media
30.10.2021 15:13
Поліція «замовила» фальшивий COVID-сертифікат на ім’я Савіка Шустера
Поліція «замовила» фальшивий COVID-сертифікат на ім’я Савіка Шустера
Правоохоронці у такий спосіб виявили шахраїв, які підробили документ за 250 євро.

Поліція навмисне «купила» журналісту Савіку Шустеру підроблені ПЛР-тест та сертифікат вакцинації від COVID-19, щоб викрити шахраїв. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі авторської програми Шустера «Свобода слова», як йдеться на сайті поліції.

Він приніс на програму копії фейкового документа. За його словами, правоохоронці, знаючи, що Шустер перебуватиме в Італії на самоізоляції через позитивний результат тесту на коронавірус, «в рамках контрольної закупки змогли купити йому негативний тест та ще й сертифікат щеплення».

«Дивує, як ловкачів не зупинило хоча б відоме ім'я журналіста. Вже не кажучи, що вибір наче ж очевидний: або отримати 250 євро за підробки або можливість отримати 6 років тюрми. Загрожує неволя і лікарям, які стали друзями шахраїв», – заявив він. 

Нагадаємо, що екснардепці Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозри через підроблені COVID-сертифікати, з яким вони намагались потрапити в Україну. 

А автора фейкового додатка «Дія» запросили на стажування в Мінцифри після спокутування провини за підробку держзастосунку. 

Фото: пресслужба поліції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY