detector.media
29.10.2021 21:07
СБУ затримала главу Організації з авторських прав за спробу підкупити нардепа від «Слуг народу» за $100 тисяч
СБУ затримала главу Організації з авторських прав за спробу підкупити нардепа від «Слуг народу» за $100 тисяч
Через хабар намагалися відтермінувати або взагалі зняти з порядку денного парламенту законопроєкт № 5572 про авторські права.

Служба безпеки України затримала директора Організації колективного управління авторськими і суміжними правами Олександра Нікіна під час спроби підкупити народного депутата фракції «Слуга народу» Олександра Санченка через його помічника. Його затримали на місці одразу після передачі грошей.

Про це написав лідер гурту «Антитіла» та член спілки захисту авторських прав Тарас Тополя у фейсбуці та «Бабель» з посиланням на власні джерела. Нікін також є главою Української ліги авторських та суміжних прав, Санченко – главою підкомітету Ради з питань музичної індустрії.

За ці кошти Нікін начебто пропонував відтермінувати або взагалі зняти з порядку денного парламенту законопроєкт № 5572 про авторські права. 

«Сума, що передана Нікіним та зафіксована правоохоронцями, – $100 тисяч. Окрім цього, пропонувалося передавати «потрібним особам» ще по $100 тисяч щорічно», – написав Тополя, додавши, що підкуп таки не вдався.

Олександр Санченко був одним із керівників Atlas Weekend, засновником конкурсу краси «СтудМіс України», експертом «Реанімаційного пакету реформ». Санченко був № 137 у партійному списку «Слуги народу» на позачергових виборах до Ради в 2019 році. До Ради потрапив на місце Ірини Венедіктової, після того як її призначили генеральним прокурором.

Нагадаємо, що прокурор Офісу генерального прокурора (ОГП) відкрив провадження за статтею про «фінансування тероризму» щодо «Укрексімбанку» після звернень народних депутатів, які посилались на розслідування програми «Схеми» «Мецгер, «ДНР», SkyMall та $ 60 мільйонів». Досудовим розслідуванням займатиметься СБУ.

Фото: фейсбук Тараса Тополі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY