detector.media
29.10.2021 12:54
Україна звернеться до Комітету захисту журналістів через мапу з «російським» Кримом
Україна звернеться до Комітету захисту журналістів через мапу з «російським» Кримом
МЗС України: Необхідно утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму як невід’ємної частини України.

МЗС України доручило посольству України в США звернутися до Комітету захисту журналістів (CPJ), аби він виправив інформацію на опублікованій карті, де Крим позначений як «частина» РФ.

Про це «Детектору медіа» повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Резолюції Генеральної Асамблеї ООН дають чіткі інструкції для таких випадків: усі сторони мають утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму як невід’ємної частини території України», – зазначив Ніколенко.

Опублікована базованим у Нью-Йорку Комітетом захисту журналістів мапа демонструє кількість нерозкритих вбивств журналістів у країнах світу.

У Росії таких злочинів за останні 10 років було 6, за даними CPJ. В Глобальному індексі безкарності ця країна займає 10-те місце. Однак при створенні мапи CPJ припустився помилки, позначивши Крим «частиною» РФ.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. На півострові продовжуються репресії проти проукраїнські налаштованих громадян та вільної преси. 

Фото: Enrico Strocchi/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY