detector.media
27.10.2021 19:51
Провладний білоруський політолог Воскресенський ширить фейки про переговори з українськими офіційними установами – «Белсат»
Провладний білоруський політолог Воскресенський ширить фейки про переговори з українськими офіційними установами – «Белсат»
Нещодавно Воскресенському заборонили в’їзд в Україну до 2024 року.

Видання «Белсат» звинувачує провладного білоруського політолога Юрія Воскресенського у дезінформації, яка стосується України. 

Воскресенський 8 жовтня у своєму тг-каналі опублікував допис, в якому стверджував, що керівник створеної Вознесенським організації «Круглий стіл демократичних сил» Владислав Коцаренко «відвідав кілька офіційних установ у Києві та провів консультації».

На опублікованій фотографії Коцаренко тримається за вхідні двері в будівлю Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової

«Белсат» стверджує, що вони надіслали запит в секретаріат установи, щоб уточнити, чи був там Коцаренко. Відповідь вони отримали негативну. В листі, який публікує «Белсат», вказано, що в журналі тимчасового пропуску немає записів, які б стосувались Воскресенського чи Коцаренка. 

Натомість вказано, що через камери відеонагляду вони бачили, як Коцаренко підійшов до дверей секретаріату і сфотографувався з ними.

Воскресенський – колишній соратник кандидата у президенти Віктора Бабарика, якого режим Лукашенка посадив за ґрати на 14 років. Після виборів Воскресенського затримали й через кілька місяців відпустили. Після цього він почав виступати на білоруських держтелеканалах та підтримувати режим Лукашенка. Деякі експерти відгукуються, що він також перебуває чи принаймні перебув у ситуації заручника, як і затриманий білоруськими силовиками медіаактивіст Роман Протасевич

Нагадаємо, що білоруського політолога Юрія Воскресенського не пустили в Україну у ніч на 22 жовтня.

Проблеми почались на пункті пропуску. Українські прикордонники протягом години аналізували його дані. Він стверджує, що далі його не пустили та заборонили в’їзд в Україну до 2024 року, оскільки він становить загрозу нацбезпеці. 

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY