detector.media
27.10.2021 15:59
Гордон заявив, що його не пустили до Грузії через намір зустрітись із Саакашвілі
Гордон заявив, що його не пустили до Грузії через намір зустрітись із Саакашвілі
Гордон стверджує, що планував записати інтерв'ю з Саакашвілі.

Засновник українського видання «Гордон» Дмитро Гордон заявив, що Грузія закрила йому в’їзд та депортувала через намір зустрітися із заарештованим Міхеілом Саакашвілі.

«Прилетів до Тбілісі, близько години чекав на паспортному контролі штамп у паспорті, але так і не дочекався. Мені офіційно оголосили, що в'їзд до Грузії мені заборонений. Причин не назвали», написав Гордон 27 жовтня у фейсбуці.

На думку Гордона, рішення Грузії обумовлене його наміром зустрітись з Саакашвілі у в’язниці.

«Зрозуміло одне – що грузинська влада боїться гласності, боїться Міхеіла Саакашвілі, а я хотів зробити з ним інтерв'ю у в'язниці. Це величезний міжнародний скандал»,  заявив Гордон в етері «Україна 24».

Читайте також: 

1 жовтня 2021 року експрезидент Грузії та колишній очільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі був заарештований грузинськими правоохоронцями після свого повернення на Батьківщину. 

У 2018 році Саакашвілі заочно засудили до трьох років позбавлення волі через помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі про вбивство банкіра Сандро Гіргвліани, та до шести років у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

Політик відкинув всі обвинувачення та назвав себе «політв’язнем». Також у в'язниці Саакашвілі оголосив голодування.

МЗС України заявило, що домагатиметься повернення Саакашвілі, адже він є громадянином України. У 2020 році Саакашвілі отримав посаду голови виконкому Ради реформ – дорадчого органу при президентові України.

Фото: gordondmytro/Instagram

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY