detector.media
26.10.2021 21:29
ZMINA анонсувала цикл онлайн-розмов про фемінізм з жінками, які живуть за кордоном. Перша відбудеться 28 жовтня
ZMINA анонсувала цикл онлайн-розмов про фемінізм з жінками, які живуть за кордоном. Перша відбудеться 28 жовтня
У фокусі першої балачки – різниця між феміністською проблематикою в Україні й закордоном.

28 жовтня о 16:00 відбудеться перша онлайн-зустріч з нового циклу розмов з жінками, які живуть за кордоном, про фемінізм. Фем-zoom-теревені проводитиме центр прав людини ZMINA.

Ведучою буде журналістка Ірина Виртосу, першою гостею – менеджерка культури, поетка, перекладачка Ірина Вікирчак, яка тривалий час проживає у Вроцлаві.

У першому випуску обговорюватимуть, чим «український» фемінізм відрізняється від феміністичного руху за кордоном; як тема прав жінок відображається в літературі, мистецтві, журналістиці; як перетинаються досвіди українок із жінками Польщі, Швейцарії, США та інших країн світу та чому феміністичні ідеї однаково корисні як жінкам, так і чоловікам?

Щоб долучитися до камерної розмови у zoom та поставити запитання гості – зареєструйтеся за покликанням. Усі бажаючи також можуть спостерігати онлайн-трансляцію на фейсбук-сторінці ZMINA.

Нагадаємо, що 28 жовтня відбуватиметься презентація моніторингової доповіді ZMINA про тиск на активістів. На заході дослідники озвучать статистику переслідувань і розкажуть, за що в Україні найчастіше нападають на активістів, у яких регіонах, якими методами намагаються залякати, а також що робить поліція та держава для безпеки активістів.

Фото: ZMINA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY