detector.media
Олена Коркодим
«Детектор медіа»
25.10.2021 20:18
Зброю на зйомках варто замінити спецефектами, – американський продюсер
Зброю на зйомках варто замінити спецефектами, – американський продюсер
Продюсер і актор Монті Безел переконаний: від вогнепального реквізиту для фільму можна відмовитися.

Продюсер Монті Безел (Monte Bezell) завітав до Києва для зйомок у серіалі для копродукційного серіалу «Три-я-да Продакшен» (Україна) та DD&T production (США). Провокативна комедія «Я люблю тебе, порно» знімається для міжнародних VOD-платформ, детальний репортаж про це читайте на «Детекторі медіа» незабаром.

У коментарі «Детектору медіа» Безел назвав «дуже сумним» трагічний випадок на знімальному майданчику вестерну «Іржа» (Rust), коли унаслідок пострілу Алека Болдуїна загинула операторка Галина Гатчинс.

«Як продюсери, щодо зброї ми покладаємося на людей, які все перевірять заздалегідь. Зазвичай це фахівці, у яких я твердо впевнений. Після цього випадку (з Алеком Болдуїном, – ДМ) гадаю, що радше візьму на зйомки підроблений пістолет, аніж справжній, і на фіналізації фільму застосую спецефекти. Це те, що я робив у всіх своїх стрічках. І маю надію, що так чинитимуть всі, особливо після того, як загинула прекрасна молода леді», – каже Безел.

Він сподівається, що інцидент на знімальному майданчику «Іржі» буде розслідувано.

«Складно сказати, що саме відбулося, адже мене там не було. Зазвичай, як актор, я завжди уважно консультуюсь з експертом по зброї. І саме він мене інструктує: "Ось зброя. Ось так ти маєш її тримати. Ось так ти маєш стріляти"», – каже Безел.

Монті Безел веде роботу у Нью-Йорку та Лос-Анджелесі. Як актор і як продюсер, він працював у численних інді-фільмах та знімається у серіалах («Третя зміна», «Батьківщина», «У полі зору»).

Тим часом стали відомі подробиці щодо трагічного інциденту на знімальному майданчику «Іржі». Як повідомляє CNN, револьвер актора було заряджено бойовим патроном. У судових документах йдеться, що Болдуїну вручили реквізитний пістолет і сказали, що він безпечний. За даними правоохоронців, пістолет актору передав помічник режисера Дейв Голлс, до якого раніше виникали питання щодо недбалості. 

NYT з посиланням на спеціалістів пише, що видавати такий реквізит повинен саме фахівець зі зброї, а не помічник режисера. За даними видання, це головний спеціаліст зі зброї фільму Rust, 24-річна Ханна Гутьєррес Рід. Раніше в одному з інтерв'ю вона скаржилась на брак досвіду, через що подумувала піти з професії. Сама Гутьєррес Рід наразі не коментувала інцидент.

Зараз розслідування нещасного випадку зосередилося на Гутьєррес Рід та помічникові режисера Голлі, який дав Болдуїну пістолет.

Фото: Олена Коркодим

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY